Blåbärssirap med vanilj

Passar alldeles utmärkt till Blåbärspannkakor, drinkar, glass med mera.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 0,5 st vaniljstång
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 3 dl blåbär

Gör så här

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med en tesked.
  2. Koka upp socker och vatten med vaniljfröna och stången.
  3. Låt det sjuda utan lock till en simmig lag cirka 5 minuter.
  4. Lägg i bären och låt det sjuda ytterligare cirka 8-10 minuter.
  5. Häll blandningen genom en sil i en skål och pressa ut vätskan med baksidan av en sked.
  6. Håller ett par veckor i kylskåp i exempelvis en liten plastflaska. God varm som kall.

Kommentarer

Blåbärssirap är gott på turkisk yoghurt

Liknande recept

@pirkko

Finsk sima

I Finland gör man sima och munkar till första maj. Detta är en porlande dryck till varma sommardagar och förr i tiden vi hade…