Blåbärssnibbar

Blåbär är nyttigt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl fullkornsvetemjöl (obs, ej graham)
  • 3 msk sötningsmedel strö- eller råsocker strö-
  • 75 g smör/margarin
  • 1 ägg
  • 1/2 dl vatten
  • Fyllning:
  • 2–2 1/2 dl blåbär, färska eller halvtinade avrunna
  • 1/2 msk sötningsmedel strö- eller råsocker strö-
  • 1 1/2 tsk maizenastärkelse
  • Pensling:
  • Uppvispat ägg

Gör så här

  1. Ugn: 200°
  2. Blanda mjöl, sötningsmedel/socker, skär det kylskåpskalla fettet i bitar och finfördela i mjölblandningen till en grynig massa.
  3. Vispa upp ägget i vattnet och blanda samman till en deg. Låt vila ½ timme i kylen medan ugnen blir varm.
  4. Kavla ut degen i omgångar på mjölat bord och sporra rutor 7x7 cm stora.
  5. Strö maizenablandningen över bären, beräkna 10 st bär på varje ruta. Vik så att du får en trekant och tryck till kanterna med en gaffel. Nagga ovansidan och pensla med ägg. Grädda till lagom färg i ca 12 min. Kan frysas.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept