Blodapelsinsorbet med chili och kanel

En uppfriskande glass i dessa sommardagar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 8 blodapelsiner
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk finhackade röd chili

Gör så här

  1. Koka upp socker och vatten i en kastrull på svag värme till en klar lag. Ta kastrullen från värmen och låt svalna till rumstemperatur.
  2. Skär bort skalet, även det vita på apelsinerna med en vass kniv. Skär försiktigt ut klyftorna mellan hinnorna.
  3. Blanda fruktköttet, den kylda sockerlagen, kanel och chili i mixer och kör i ca 10 sekunder.
  4. Glass i glassmaskin:
  5. Följ instruktionerna för glassmaskin
  6. Glass i frys:
  7. Häll blandningen i en form och ställ in i frysen. Rör om var tjugonde minut. Beräknad frystid 3-4 timmar.
  8. Serveringstips:
  9. Skär av ett lock på en apelsin och skär ut fruktköttet. Fyll sedan med sorbet.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…