Blomkålsris med kokos och mandel

Underbart tillbehör till kyckling, fisk, indiska grytor eller som ensamrätt med sallad till. Som ensamrätt blir det ungefär 2 portioner. Vid nötallergi kan mandeln bytas ut mot solrosfrön.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 stort blomkålshuvud, ca 1 kg
  • 1 liten gul lök, ca 60 g
  • 1 dl mandelspån
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 tsk rapsolja
  • 200 ml lätt kokosmjölk
  • 1½ -2 dl vatten
  • 1 lime
  • 1 tsk garam masala
  • ½ tsk ingefära
  • ½ tsk currypulver
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Grovriv blomkålen, ta inte för mycket av stjälkarna då de är väldigt hårda. Riv utifrån och in, börja med buketterna och riv inåt mot stjälkarna, då smular det mindre. Man kan även köra blomkålen i matberedare.
  2. Rosta kokos och mandel i torr stekpanna. Häll över i en skål.
  3. Finhacka löken och fräs mjuk i oljan. Tillsätt blomkål, kokosmjölk, 1½ dl vatten och kryddor. Pressa ner juicen ur limen direkt i pannan. Tillsätt mandel och kokos. Låt koka ihop. Tillsätt lite mer vatten om det blir för torrt.
  4. Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…