Blomkålsrisotto

Risotto är gott i många olika former. Här är en variant med blomkål.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1/4 blomkålshuvud
  • ½ gul lök
  • 2 dl avorioris
  • 2 msk olivolja
  • Peppar
  • Salt
  • ½-1 dl parmesan eller pecorino

Gör så här

  1. Börja med att koka upp vattnet och buljongtäningen. Dela blomkålshuvudet i små buketter och hacka löken.
  2. Fräs den hackade löken och risgrynen i olja på ganska låg värme i en rymlig kastrull med tjock botten. Rör hela tiden. När riset är glansigt och genomskinligt, efter ett par minuter, är det dags att slå på hälften av den varma buljongen och blomkålen.
  3. Rör noga och slå på en ny skopa buljong när vätska nästan kokat in. Så ska buljongen tillsättas skopa för skopa tills all vätska absorberats. Var noga med att röra, så att det inte fastnar i botten. Smaka på risgrynen mot slutet, det ska vara lite tuggmotstånd kvar. När risotton är klar ska den vara krämig och fuktig, absolut inte stabbig.
  4. Smaka om det behövs mer salt och peppar. Avsluta med att tillsätta osten precis innan servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept