Bönwok

Enkel och sanbb bönwok. Tillsätt kyckling om man vill ha något köttigt i den

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1–2 vitlöksklyftor
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 1–2 msk rapsolja
  • 1 tsk smör
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk salt
  • 1 krm chilipeppar
  • Saft och finrivet skal av 1/2 citron,
  • Ca 1 1/2 msk citronsaft
  • 1 burk röda bönor, ca 400 g
  • 1/2 dl russin

Gör så här

  1. Tillaga cousousen enligt anvisningarna på paketet. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och skär aubergine och squash i strimlor. Hetta upp olja och smör. Woka lök och vitlök när smöret blivit brunt. Tillsätt aubergine och squash och låt woka med 3–4 minuter. Tillsätt kryddor, citronsaft och citronskal. Spola hastigt av bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Vänd ner bönor och russin i woken. Servera bönwoken med couscous och en klick matyoghurt.
  2. Vill man kan man äta woken som den är utan cousousen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept