Bondomelett med krämig råkostsallad

Härligt god omelett.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ gul lök
  • 50 g kassler eller rökt sidfläsk
  • 3 kokta potatisar
  • 2 tsk matfett
  • 2 ägg
  • 2 msk vatten
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Råkostsallad:
  • 125 g färsk broccoli
  • 1 morot
  • 1 äpple
  • Yoghurtdressing:
  • ½ dl turkisk yoghurt
  • 1 ½ tsk senap
  • 1 msk hackad persilja
  • Örtsalt
  • Svartpeppar
  • Garnera med:
  • Persilja

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skär kasslern och potatisen i tärningar.
  2. Fräs lök, kassler och potatis på medelvärme i en stekpanna med matfett, 3–4 minuter.
  3. Vispa lätt ägg, vatten, salt och peppar i en skål, och häll över i stekpannan. Lyft omeletten här och där tills den har stelnat. Strö över hackad persilja.
  4. Skölj och skiva broccolin. Skala och grovriv moroten. Dela äpplet och kärna ur det. Skär det i klyftor och sedan i tunna skivor. Blanda allt i en skål.
  5. Rör samman yoghurt, senap och persilja. Smaksätt med örtsalt och svartpeppar. Blanda med i salladen och servera till omeletten. Låt omeletten svalna i formen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr