Brietårta med gorgonzola och konjak

Fylld med bl a gorgonzolakräm och konjak är denna en höjdare, endera till, eller istället för, ostbrickan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 rund brieost ca 500 g
  • 200 g gorgonzola
  • ½ dl vispgrädde
  • 100 g valnötskärnor
  • ½ knippa persilja
  • 2 msk konjak
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Garnering:
  • Paprikaringar, röda och gula

Gör så här

  1. Dela brieosten på mitten så det blir 2 tårtbottnar. Lägg överdelen på en skärbräda eller tallrik.
  2. Blanda gorgonzola och grädde med en gaffel till en smidig kräm.
  3. Hacka hälften av valnötskärnorna grovt samt hacka persiljan fint.
  4. Blanda ner nöthack, persilja och konjak i gorgonzolakrämen och smaka av med salt och peppar.
  5. Fördela krämen på den undre ostbottnen och lägg den andra bottnen ovanpå, med snittytan neråt.
  6. Dekorera med hela valnötskärnor och röd och gul paprika.

Kommentarer

Tack för ett toppenrecept. Kram SEA
Rekomenderas =0) Mellanbellan bjöd på den igår och det är en riktigt spännande kombination med smaker. Toppbetyg från mig!!!!

Liknande recept

@kikki-dina

Tunnbrödschips

Superenkelt tillbehör till buffé. Tunnbrödschipsen är väldigt goda att dippa i sweatchilisås. Dippen gör man enkelt genom att blanda crème fraiche med sweetchilisås, pressad…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr