Broccoli med ädelostsås

Grönt är skönt! Grön, fräsch och lättgjord är den här blandningen av broccoli och ädelostsås. Rätten passar utmärkt som pastasås.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g djupfryst eller färsk broccoli
  • Salt
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 pkt smältost , ca 100 g
  • 50 g smulad ädelost
  • 1 burk strimlad primento , ca 50 g
  • 2,5 dl mjölk
  • Smör eller margarin till formen
  • ½ dl riven ost

Gör så här

  1. Koka broccolin i lättsaltat vatten tills den blivit mjuk, ca 5-6 minuter. Låt den sedan rinna av.
  2. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt löken och fräs den mjuk utan att den får färg.
  3. Rör ner mjölet. Ta kastrullen från värmen och blanda i smältost, ädelost och avrunnen pimiento.
  4. Ställ kastrullen på värmen och späd med mjölken, lite i sänder. Koka såsen på svag värme under omrörning tills den tjocknar.
  5. Lägg broccolin i en smord ugnssäker form och häll ostsåsen över. Strö till sist över den rivna osten.
  6. Gratinera i 200 grader ca 10 minuter tills rätten fått en gyllenbrun färg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…