Bröd med äpple och nötter

Om du har svårt att få brödet riktigt saftigt är rivet äpple i degen värsta tricket. Det här brödet blir som en blandning av matbröd och kaffebröd.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ pkt jäst, 25 g
  • 5 dl ljummet vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk kanel
  • 1 msk ingefära
  • 1 msk honung
  • 2 msk olja
  • 100 g hasselnötter
  • 3 äpplen
  • 8 dl vetemjöl
  • 4 dl dinkelmjöl

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med vatten. Rör ner salt, kanel, ingefära, honung, grovt hackade hasselnötter och rivna äpplen. Tillsätt mjölet, kör gärna med elvispens degkrokar.
  2. Låt jäsa under bakduk i 1 timme.
  3. Knåda degen lätt. Forma till limpor eller lägg degen i brödformar. Du kan också välja att göra småbröd.
  4. Täck med bakduk och låt jäsa i 35 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225 grader och grädda i ca 45 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…