Brorsans morotskaka

Det här är min brors underbara morotskaka. Bakas i långpanna vilket gör den enkel att baka samt att det blir många bitar samtidigt. På fatet på bilden ligger 11 av de 24 jag brukar få ut på en plåt. Garnerade med marsipanmorötter och redo för en fika med kollegorna. 170° varmluftsugn 40 min på ett smort bakplåtspapper i en långpanna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 1 ½ dl matolja
  • 9 dl riven morot
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk kanel
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bikarbonat
  • 3 tsk bakpulver
  • Toppning:
  • 150 g philadelphiaost
  • 90 g smör eller margarin
  • 6 dl florsocker

Gör så här

  1. Vispa poröst ägg och socker. Blanda ner matolja och riven morot och rör ordentligt.
  2. Blanda samman vetemjöl, kanel, vaniljsocker, bikarbonat och bakpulver.
  3. Rör sedan ihop allt i en bunke. Häll i långpanna. Grädda. När kakan är färdiggräddad vänd den upp och ner på ett bakplåtspapper. När kakan har svalnat, bred över toppningen.
  4. Skär kakan i kvadrater.
  5. Servera och njut!

Kommentarer

Godaste kakan någonsin! Och som bäst när den stått i kylen under natten ?
Asså, denna kaka är så fantastiskt goood! Så saftig och smakrik. Är perfekt att bjuda på till större sällskap. Jag har även valt att lägga till zest och skal från två apelsiner i smeten och zest och skal från en lime i toppingen. Tack för ett toppenrecept!
Spännande! Tänkte bjuda på denna på lördag, men för bästa resultat.. Bör jag baka den dagen innan eller samma dag? Vissa kakor "sätter" sig ju över natten och blir ännu saftigare?
Supergod! Blev mkt uppskattad, det slogs om de sista bitarna. :)
kakan var super god. Jag har gjort många gånger till skolcafeterian och den var väldigt uppskattad av eleverna. Glasyren gjorde jag bara florsocker, philadelphiaost och pressad citron. Kakan går utmärkt att frysa.
Supergod och saftig kaka! Testat olika recept, det här ligger i topp. Gjorde om glasyren lite, vill inte ha den så söt. Brukar beräkna 1dl florsocker och 1 tsk vaniljsocker/ 100 g färskost. Kakan blev omåttligt populär bland gästerna. Tack för ett fint recept!
Det gick jättebra att frysa den med toppingen på :-)
Kan man frysa den med tippningen på? Jag skulle tro det, men vill kolla för säkerhets skull :-)
Jättegod Gjorde en sats till sonens studentbuffe Sudenten tog en smakbit och sedan sa han till mig gör en omgång till det kommer inte att räcka =)))
Jag har inte haft problem med att vända upp den någon gång. Skulle det fastna kan man ta en pensel med lite vatten och stryka på papperet. Som man gör med rulltårta. Lycka till! :)
Lossnar kakan lätt när man ska få ut den för att vända upp på bakplåtspapper?
Så fluffig och saftig och god. Mumsig. "Beroende framkallande" :-). Den kommer jag verkligen att göra igen. Och igen. Ett väldigt bra långpannerecept. Jag gjorde den i smörad och ströad långpanna. Tackar.// Louise
om man inte har varmluftsugn, hur många grader ska ugnen vara på då?
Kul att så många tycker om receptet! :)
Så jäkla goda! Jag gjorde dom igår och det va det godaste jag ätit!
Grymt! Enkel att göra, perfekt resultat. Tack!
Denna måste jag absolut testa!! Har bara hittat recept på morotstårta som verkar krångliga att göra!
Bästa morotskaka jag har ätit.
Kanongoda, blev höga och saftiga! Dock fick jag ta ut dem tidigare, men det kanske kan skilja lite mellan ugnarna.
Godaste morotskakan ever! Gjorde bara halvsats, men det blev riktigt mycket ändå :) Rekomenderas. Fem poäng.
Har precis gjort en långpanna, Kakan blev toppen, både jättesmarig och hög o fin.

Liknande recept

@pinglan52

Majsans morotskaka

En favorit bland morotskakor, har provat många och kommit fram till denna goda kaka. Går åxå bra att frysa med glasyren och tinas då…