Brownie med twist

Underbart god brownie med kexbotten och fluffig marshmallowstopping.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kexbotten:
  • 100 g smör
  • 12 digestivekex, 180g
  • 2 msk socker
  • ½ krm salt
  • Brownie:
  • 340 g mörk choklad, 70%
  • 220 g smör
  • 4 stora ägg
  • 3 dl hårt packat ljust muscovadosocker
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 1½ dl siktat vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • Topping:
  • 1 paket mini marshmallows, á 150g
  • 2 smulade digestivekex

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Klä en 20x20 cm form invändigt med aluminiumfolie. Smörj lätt med lite olja.
  3. Smält smöret. Mixa kexen i en matberedare och tillsätt smör, socker och salt. Tryck ut smulblandningen i formen och grädda ca 15 minuter.
  4. Smält chokladen och smöret över vattenbad till browniesmeten. Låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt ca 5 minuter. Tillsätt vaniljextraktet. Vänd ner den avsvalnade chokladen i äggblandningen med en slickepott, avsluta med mjöl och salt.
  5. Häll smeten i formen och grädda 25-30 minuter.
  6. Du vill fortfarande att det ska vara kladdigt och segt i mitten.
  7. Sätt ugnen på grill. Häll på ett tjockt lager med marshmallows och strössla över kexen. Sätt tillbaka kakan i ugnen. Håll koll, marshmallowsen ska bara få lite färg, 1-2 minuter. Har du en brännare kan du använda den istället.
  8. Dela kakan i bitar och servera!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…