Brownies med Amarula

Kladdiga Brownies som toppas med en lyxig tryffeltopping med smak av Amarula.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Tryffeltopping:
  • 150 g choklad, havssalt/mandel, Anthon Berg, hackad
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 dl Amarula cream likör
  • Brownie:
  • 150 g smör
  • 2½ dl socker
  • 1½ dl kakao
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • Servering:
  • Vispad grädde

Gör så här

  1. Tryffel:
  2. Lägg chokladen i en kastrull tillsammans med grädden. Värm försiktigt tills chokladen börjar smälta. Tillsätt likören och rör tills tryffeln är slät. Häll upp den i en skål, täck med plastfolie och låt den stå i rumstemperatur i ca 1 timme tills den halvstelnat och har krämig konsistens.
  3. Brownie:
  4. Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljpulver och blanda. Vispa ner äggen, ett i taget. Rör ner vetemjölet och blanda allt till en slät smet. Häll smeten i en form 20x20 cm. Grädda kakan mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt den svalna.
  6. Lossa kakan och bred ut tryffeln. Har tryffeln inte blivit så tjock att den är bredbar så kan du ställa in den i kylen en stund. Skär kakan i lagom stora bitar. Servera gärna med en klick vispad grädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…