Bruschetta med svamp och rostad vitlök

Vitlöken blir mild, mjuk och krämig när man bakar den i ugnen

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 rejäla skivor surdegs- eller lantbröd
  • olivolja till pensling
  • topping:
  • 500 g ansad svamp, t ex karljohan eller skogschampinjoner
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl blandade färska örter, ta det du tycker är godast
  • havssalt
  • nymalen peppar
  • 2 vitlökar, hela

Gör så här

  1. Dela svampen i mindre bitar. Lägg den i en skål och blanda med olivolja, vinäger och örter, salt och peppar. Låt marinera minst 2 timmar, men gärna längre.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Rosta de hela vitlökarna tills köttet är mjukt, 30-40 minuter.
  3. Höj ugnsvärmen till 225 grader. Rosta brödet i ugnen cirka 10 minuter, vänd efter halva tiden. Droppa lite olivolja på brödet.
  4. Stek svampen i het stekpanna.
  5. Bred vitlöksköttet på brödskivorna och fördela den nystekta svampen över. Krydda med havssalt och dra över några varv med pepparkvarnen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…