Bryggmästarpotatis.

Här kommer ett härligt grundrecept, som utgör bas i tre olika varmrätter. Används som bas i tre s.k. "lådor", Bryggmästarlåda 1, 2 och 3. Öl är en viktig ingrediens som ingår i både detta och i Bryggmästarlåda 1. Allt hämtat ur Stefan Torstenssons kokbok, "med smak av öl".

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 hg potatis med skal
  • 1 gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl vinäger
  • 2 dl veteöl
  • 1 msk socker
  • 1 krm peppar
  • 2 lagerblad
  • 2 kryddnejlikor
  • ½ purjolök
  • 2 msk fransk senap
  • ½ dl finskuren persilja

Gör så här

  1. Gör så här:
  2. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten. Lägg ner potatisen och koka den mjuk under lock.
  3. Skala och finhacka löken. Fräs den lätt i oljan i en kastrull. Tillsätt vinägern, ölet, sockret, pepparn, lagerbladen och kryddnejlikorna. Koka i 5 minuter.
  4. Strimla purjolöken. Tillsätt den och koka i ytterligare 1 minut. Rör ner senapen.
  5. Skala och skiva ner potatisen i en bunke. Sila över dressingen och låt potatisen stå och dra åt sig smak i 10-15 minuter. Strö över persiljan.
  6. Kommentar:
  7. Smaken blir kraftigare om potatisen är varm då dressingen slås över. Om potatissalladen görs dagen innan så vänta med att tillsätta purjolöken, den bleks nämligen av vinägern. På sommaren kan man med fördel använda färsk potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept