Brytbröd med ost och oregano

Det är både festligt och gott att baka sitt eget brytbröd. Här fyller vi brödet med både ost och oregano som gör brödet extra saftigt och smakrikt. Brödet bakar vi en rund form och det smakar gott till både soppa och sallad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk matolja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk oregano
  • 4 dl riven ost
  • 1 ½ dl durumvetemjöl
  • Ca: 6 ½ -7 dl vetemjöl special
  • Pensling och garnering:
  • Matolja
  • Oregano

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en degskål. Värm mjölken och oljan till fingervarmt, 37°. Häll det över jästen och rör om så att jästen löser sig ordentligt.
  2. Tillsätt salt, oregano, riven ost, durumvetemjöl och det mesta av vetemjöl special. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
  3. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt, eventuellt med lite mera mjöl. Dela degen i 12 lika stora bitar. Forma runda släta bullar. Lägg dem i en smord rund form med löstagbar kant. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
  4. Pensla bullarna med matolja och strö över oregano. Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 35-40 minuter eller tills brödet har fin färg och känns torrt. Ta bort formen och låt brödet kallna på galler under bakduk. Går att frysa.
  5. Ugn 200°

Kommentarer

Måste man ha durumvetemjöl och vetemjöl special eller kan man ha vanligt vetemjöl?
Supergott och enkelt att baka!
Jag provade detta recept början av veckan och det var kanon gott, det gick verkligen hem hos min pojkvän.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…