Brytbröt med graham

Degen innehåller endast färsk ostmassa och inget fett. Blir 12-14 bitar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 1/2 dl grahamsmjöl
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 burk kesella (250 g, 1% fett)
  • 1 1/2 dl lättfil

Gör så här

  1. Ugn 250º.
  2. Mät upp grahamsmjöl, vetemjöl, bakpulver och salt, och blanda med kesella och lättfil. Forma till en deg.
  3. Mjöla bordet och forma två längder av degen. Lägg dem på en papperstäckt plåt och gör 5–6 skåror i varje.
  4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 12 minuter.
  5. Brödet passar bra att servera till olika sallader eller till soppa.

Kommentarer

Grymt gott bröd! Jag bytte ut vetemjölet mot dinkelmjöl och det vart supergott. Tog inte mer än 20 minuter heller.
Låter jättegott, måste testa! Kan man hacka upp soltorkade tomater & blanda i, tror du? :)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr