Bulgur med kräftstjärtar och halloumi

Fräscht och gott

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 port bulgur
  • 1 rödlök, fint skivad
  • 1 nypa strösocker
  • Salt
  • Vitvinsvinäger, nog att nätt och jämnt täcka rödlöken i en liten skål
  • 250 g halloumi, tärnad
  • Rapsolja, eller annan neutral olja att steka i
  • 1-2 vitlöksklyftor, finhackade eller pressade
  • 1 burk kräftstjärtar
  • ½ gurka, grovt tärnad
  • 1 näve sugarsnaps

Gör så här

  1. Sockra och salta rödlöken i en liten skål och täck med vinäger. Medan bulgur kokar, fräs halloumin tills den börjar få färg. Släng då i vitlök och kräftstjärtar och fräs ytterligare någon minut.
  2. Blanda allt i en stor skål, utan rödlöksspadet men och skeda över lite av den på slutet. Servera ljummet eller kallt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…