Bulgurbullar med ägg

Ännu en annorlunda vegetarisk rätt, här med ägg.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl finbulgur
  • 4 dl kokande vatten
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk chilipeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 knippe slätbladig persilja
  • 3 ägg
  • 1 dl olivolja
  • Salt
  • Romansallad

Gör så här

  1. Lägg bulgur i en vid skål. Häll över kokande vatten och låt svälla i 15 minuter.
  2. När bulgurn svällt, tillsätt salt, svartpeppar, kanel, chilipeppar, tomatpuré och pressad vitlök.
  3. Knåda smeten ca 5 minuter.
  4. Tillsätt finhackad lök och persilja i smeten, knåda ca 2 minuter.
  5. Vispa upp äggen i en skål.
  6. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs de uppvispade äggen. Häll ner äggen i skålen med bulgursmet, rör om.
  7. Tag valnötsstora stycken av smeten och forma dem till ovala bullar i handflatan genom att knyta handen omkring dem.
  8. Servera äggbullarna med romansallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…