Bulgurbullar med linser

En rätt som har allt. Bulgur, linser och kryddor. Kalroisnål och vegetarisk rätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl mellanbulgur
  • 2 dl gröna linser
  • 10 dl vatten
  • 2 gula lökar
  • 50 g smör
  • 1 dl rapsolja
  • 3 msk tomatpuré
  • ½ msk svartpeppar
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 knippe slätbladig persilja
  • 2 knippor färsk lök (om man vill)
  • Isbergssallad
  • Salt

Gör så här

  1. Skölj linserna och lägg dem i en kastrull, tillsätt salt och vatten, koka 20 minuter på medelvärme.
  2. Tillsätt sedan bulgur, lägg på ett lock och sänk värmen.
  3. Tag av kastrullen från plattan när vätskan sugits upp, efter ca 15 minuter. Rör om och låt svalna.
  4. Häll av den avsvalnade massan i en vid skål.
  5. Fräs under tiden mycket finhackad gul lök i en blandning av smör och olja tills löken blivit genomskinlig.
  6. Tillsätt tomatpuré, svartpeppar och chilipeppar. Rör om.
  7. Tag pannan från plattan och häll blandningen i bulgursmeten.
  8. Knåda smeten till en degigaktig konsistens, tillsätt finhackad persilja och färsk lök i smeten, knåda den lite till.
  9. Tag valnötsstora stycken av smeten och forma dem till ovala bullar genom att knyta handen omkring dem.
  10. Servera bullarna med isbergssallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…