Bulgursallad

En god sallad som passar bra till kött eller kyckling?

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 portioner bulgur
  • 1 granatäpple
  • 1 grönt äpple, gärna Granny Smith
  • Ruccolasallad
  • 0,5 g saffran

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet, med tillsats av salt, peppar och eventuellt någon torkad örtkrydda. Rör ner saffran under de sista minuterna av kokningen. Förbered resten under tiden.
  2. Dela på granatäpplet, och vänd det ut och in. Pilla ut granatäppelkärnorna. Skär/hacka det gröna äpplet i små bitar. Det behöver inte skalas först. Skölj ruccolan.
  3. Blanda granatäppelkärnor, äppelbitar och ruccola med bulgur. Servera varmt eller ljummet till kött eller kyckling, stekt eller grillat.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept