Buljongkokta revben

Dessa buljongkokta och grillade revben kommer bli succé på sommarens grillpartyn! Koka sakta dina spjäll till köttet släpper lätt och pensla sedan det avrunna köttet med din söta örtgrillolja före det grillas. Duka fram de saftiga spjällen och njut! Tips Revben tar lång tid att grilla, och man får passa och vända. Buljongkokar du revbenen före behöver de bara 10-15 minuter på grillen, dessutom sköter det sig självt på spisen medan du förbereder resten av grillmenyn

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 1/3 - 1 1/2 kg tjocka revbensspjäll
  • ca 1 1/2 l buljong
  • Grillolja
  • 2 msk soja
  • 1 msk olja
  • 1/2 dl finhackade örter (gärna timjan)
  • 2 msk mango chutney

Gör så här

  1. Koka spjället sakta i buljong i ca 1 timme - eller till dess att köttet släpper lätt från en gaffel sticks i. Skumma av.
  2. Ta upp spjället och låt det rinna av. Skär det i bitar.
  3. Blanda samman alla ingredienser till grilloljan. Pensla bitarna med detta.
  4. Grilla spjällen i 6-8 minuter på vardera sida.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept