Bullar med apelsin- och vitchoklad fyllning

En klar fikafavorit är de saftiga apelsinbullarna med god fyllning. Gör gärna en dubbel sats eftersom bullarna tar slut snabbt! Glutenfria.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g jäst för söta degar
  • 3½ dl mjölk
  • 75 g smör, smält
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 2 dl potatismjöl
  • 1 1/3 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • Apelsinfyllning:
  • 100 g vit choklad
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 apelsin, rivet skal och saft
  • Pensling:
  • 1 ägg
  • 2 msk pärlsocker

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör ut jästen. Tillsätt smält smör och fiberhusk, låt svälla i 10 minuter. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen kraftigt. Låt jäsa i 1½ timme.
  2. Fyllning:
  3. Hacka chokladen, smält i vattenbad. Mixa smöret och pressa ner saften från apelsinen. Rör i det rivna skalet.
  4. Lägg degen i en spritspåse och tryck ut bullar i formar som du ställer i muffinsbleck. Låt jäsa ytterligare 1 timme.
  5. Lägg fyllningen i en spritspåse, tryck ett litet hål i varje bulle och tryck i lite fyllning, låt jäsa ytterligare i 15 minuter.
  6. Sätt ugnen på 200 grader.
  7. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 8-10 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…