Buttermilk-kaka med grapefruktglasyr

Eftersom det idag är svårt att få tag på kärnmjölk har de i det här receptet ersatt den med filmjölk. Det går också bra med lättfil.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ vaniljstång
  • 2 ½ dl socker
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2 ägg
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 ½ dl filmjölk
  • Grapefruktglasyr:
  • 3-3 ½ dl florsocker
  • 2-2½ msk färskpressad grapefrukt
  • 1 tsk rivet grapefruktskal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en hålform, ca 2 liter.
  2. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i en bunke. Rör socker, smör och vanilj ljust och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.
  3. Blanda de torra ingredienserna och varva ner i smeten tillsammans med filmjölken. Blanda till en slät smet.
  4. Häll smeten i formen och grädda i 30-35 minuter. Kakan är färdig när den släpper från kanterna och en provsticka är torr.
  5. Låt kakan svalna något i formen, stjälp sedan upp den på ett galler och låt den kallna under formen.
  6. Blanda ihop alla ingredienser till glasyren och häll över kakan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…