Butternutpumpa med valnötsfras

Den mjukrostade pumpan blir extra ljuvlig med det frasigt stekta nötsmulet. Ett gott vegetariskt alternativ på julbordet. Det är gott att pressa över lite citronsaft eller limesaft över pumpan vid servering. Man kan även riva ner lite citronskal i nötsmulet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1½ kg butternutpumpa
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl ströbröd
  • ½ dl solrosfrön
  • 1 msk finhackad färsk salvia
  • 2 tsk flingsalt
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Halvera pumpan och skala den, antingen med en potatisskalare eller med en vass kniv. Skrapa ut kärnhuset. Skiva delarna och lägg på en plåt.
  3. Mixa valnötter, ströbröd, solrosfrön och salvia till ett smul. Salta och peppra pumpan och strö över smulet. Ringla över oljan och tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…