Caesarbönor med rökt kalkon

Det fanns inga färska bönor så jag tog frysta och så blev det kalkonfilé som är lite lättare att skära

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 rökt kalkonklubba (800–900 g)
  • 500 g färska bönor, t ex vaxbönor, sockerärter eller haricots verts
  • 1 kruka romansallad
  • 2 sardellfiléer
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 äggula
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl finriven Västerbotten
  • 1 tsk vatten
  • saften av 1/2 citron
  • Worcestersås
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Ansa och snoppa bönorna. Plocka och skölj salladen, bryt den i grova bitar.
  2. Hacka sardellerna. Rör ihop i en skål med senap, äggula och vinäger. Pressa i vitlöken. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle tills det blir en homogen sås.
  3. Rör i parmesan och vatten. Smaka av med citronsaft, worcestersås, salt och peppar.
  4. Koka bönorna i 3–4 minuter i saltat vatten tills de är nätt och jämnt mjuka. Häll av i durkslag och blanda runt i skål med sallad och dressing.
  5. Servera med tunt skivad, rökt kalkon.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…