Caesarkyckling

Kyckling med dressing och sallad med krutonger.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfilé eller bröstfilé
  • 1 msk fransk senap
  • 1 dl grovriven parmesanost
  • Smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Dressing:
  • 1 äggula
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 mosade sardeller
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk majsolja
  • 2 msk vatten
  • ½ dl finriven parmesanost
  • 1 krm svartpeppar
  • Sallad:
  • 3-4 skivor vitt bröd
  • 1-2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1-2 huvuden roman- eller grönsallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vik upp lårfiléerna och bre på ett tunt lager senap. Lägg på ost och vik ihop. Fäst med en tandpetare. Eller skär ett snitt i bröstfilén och lägg i fyllningen.
  3. Bryn kycklingen i matfett i en stekpanna. Salta och peppra. Låt dem steka färdigt i ugnen i ca 15 minuter.
  4. Blanda äggula, vitlök, sardeller, senap och vinäger. Vispa i oljan droppvis. Rör i vatten och ost. Smaka av med peppar.
  5. Skär brödet i tärningar. Stek dem i olja. Pressa över vitlök.
  6. Lägg upp salladen på ett stort fat eller direkt på tallrikar. Lägg på kycklingen i skivor och ringla över dressingen. Strö över krutongerna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@mandaah

Csirke pörkölt

Ungersk kycklinggryta som är gudomligt god, och lättlagad! Lagas mest på känsla, så man kan variera mängden på ingredienserna beroende på vad man tycker…