Cannelloni med kantareller och västerbottensost

God vegetarisk pastarätt med underbart krämig fyllning!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g färska lasagneplattor
  • 1 gul lök
  • 3 morötter, 200g
  • 200 g färska champinjoner
  • 150 g kantareller
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 msk konjak
  • 2 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Fyllning:
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl riven västerbottensost
  • Garnering:
  • Parmesan
  • Rostade pinjenötter
  • Färsk timjan
  • Servering:
  • Sallad

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skala och riv morötterna, dela svampen i mindre bitar. Stek löken mjuk i lite smör, tillsätt morötter och svampen. Stek i ca 5 minuter. Vänd ner créme fraiche, konjak och kryddor. Dra åt sidan.
  2. Koka upp vatten i en gryta. Förkoka varje lasagneplatta ½ minut. Ta upp med hålslev och lägg på ett par skedar svampröra och rulla ihop. Du hinner fylla en rulle medan du förväller nästa platta. Lägger du i alla plattorna i grytan på en gång så klibbar de ihop när de sedan väntar på att bli fyllda.
  3. Lägg rullarna i en ugnsform. Vispa ihop grädde och riven västerbottensost och slå över rullarna. Gratinera i ugnen i 20 minuter. Strö över lite riven parmesan, rostade pinjenötter och färsk timjan.
  4. Servera med en sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept