Cannelloni med kyckling och svamp

Mycket gott! Lätt att göra! Bra till lunchlådan! Går att variera med annan smak!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g färska lasagneplattor
  • Fyllning:
  • 2 grillade kycklingar
  • 400 g färska champinjoner
  • 2 röda lökar
  • 140 g färsk bladspenat
  • 4 dl crème fraiche Bonjour Cuisine Karl Johan svamp & Champinjon
  • 4 dl riven ost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Sås:
  • 3-4 msk flytande margarin
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 2 liter mjölk
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Bena ur kycklingen och dela den i ganska små bitar.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Hacka champinjonerna.
  4. Hacka spenaten.
  5. Bryn lök och champinjoner fint i ett par minuter.
  6. Tillsätt kyckling, spenat, crème fraiche, salt, peppar och 2 dl av osten.
  7. Fördela fyllningen på plattorna, rulla ihop och lägg dem i en ugnssäker form eller i långpanna.
  8. Gör såsen genom att blanda vetemjölet med lite av mjölken och sedan tillsätta resten av mjölken och margarinet.
  9. Koka upp och låt sjuda 3 minuter. Rör ordentligt hela tiden.
  10. Smaka av med salt och peppar.
  11. Häll såsen över rullarna.
  12. Låt stå i ugn 200 grader 20 minuter.
  13. Strö över resten av osten och låt stå i ugn 5 minuter till.
  14. Serveras med grönsallad.
  15. Tips: Du kan variera fyllningen genom att använda annan crème fraiche t e x smaksatt med soltorkade tomater och fetaost. Gillar du vitlök kan du även smaksätta med det utöver crème fraichen.
  16. Lycka till!

Kommentarer

Hejsan! Det var ett tag sedan jag testat dina recept, men idag till middag så jag denna. Den är jättegod både till helg och vardags! Variationen är många. Tack för ett gott och läckert recept! // lillawe
Himmel och pannkaka sååååååå himla gott. Klar 5:a
toppen läckert.värt att prova på

Liknande recept