Pappardelle med ragù di manzo

Gott även med ris eller potatis(mos)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd peppar
  • 3-4 morötter
  • 2 kvistar salvia
  • 2 kvistar rosmarin
  • 2 kvistar timjan
  • 3-4 msk olja (att steka i)
  • 800 g grytbitar (nöt)
  • 2-3 lagerblad
  • Salt
  • Peppar
  • 3 tsk tomatpuré
  • 750 ml torrt rött vin
  • 800 g tomater (i burk)
  • 300-400 g bred pasta (t.ex. pappardelle)
  • 40 g parmesan

Gör så här

  1. Skala och hacka löken och vitlöken.
  2. Halvera pepparn och ta bort fröna, tvätta och skiva i halva ringar.
  3. Skiva de skalade morötterna i fyrkanter.
  4. Tvätta kryddorna och skaka bort vattnet.
  5. Värm oljan i en gryta, stek köttet.
  6. Stek löken, vitlöken, morötterna, pepparn, salvia, rosmarin. timjan och lagerbladen i en stekpanna, häll över köttet.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Häll i tomatpurén och stek med en kort stund.
  9. Häll i vinet och låt allt koka upp.
  10. Tillsätt tomaterna och låt putra i ca 2,5 timme.
  11. Rör om lite då och då.
  12. Koka pastan enligt anvisning.
  13. Ta ut kvistarna ur grytan.
  14. Raspa osten och servera allt tillsammans.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@irrevirre

Flammkuchen

Äter ofta Flammkuchen i Tyskland. Den klassiska flammkuchen har gul lök och bacon som ”pålägg” men det går att variera. Paprika, oliver, blanda lite…