Caponatafyllt bröd

En 80-tals välsignad rätt "Fylld formfranska". Väldigt retro men vilket smart påfund det är och gott! Laktosfritt och äggfritt. Använd glutenfritt bröd för glutenfri rätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 aubergine, ca 300 g
  • 1 zucchini, ca 300 g
  • 2 röd paprika
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 burkar krossade tomater, á 400 g
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl svarta belugalinser
  • ½ dl gröna oliver
  • 1 tsk oregano
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 formfranska eller annat vitt bröd
  • 3 dl riven ost (kan uteslutas)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka gul lök, vitlöksklyftorna, aubergine, zucchini och röd paprika fint. Fräs allt i omgångar i lite olivolja. Grönsakerna ska få fin färg och mjukna något. Rör ner tomatpuré, krossade tomater, buljongtärning, belugalinser, oliver, oregano, salt och svartpeppar. Lägg på ett lock och låt allt bubbla på i 10 minuter.
  3. Skär av toppen på brödet och gröp ur inkråmet med fingrarna och blanda med grönsaksröran. Fyll sedan brödet med allt och lägg på locket. Toppa eventuellt med riven ost och ställ sedan in brödet i ugnen i 15 minuter, eller tills det har fått fin med färg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…