Capritårta

Den här goda varianten av den berömda tårtan innehåller inte något mjöl men väl mandel. Bakpulvret gör kakan luftig.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 200 g mörk choklad
  • 200 g smör
  • 1 dl vit rom
  • 5 äggulor
  • 5 äggvitor
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 msk maizena majsstärkelse
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • Garnering:
  • Florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Mal mandeln på mandelkvar. Smält choklad och smör på svag värme. Låt svalna och häll i rommen.
  2. Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt den malda mandeln, majsstärkelse, bakpulver, salt och sist chokladen.
  3. Vispa äggvitorna hårt. Vänd ner dem i smeten.
  4. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen cirka 50 min. Känn med sticka om den är färdig.
  5. Låt kallna i formen. Ta ur kakan och pudra över florsocker.
  6. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…