Carpaccio på rödbetor

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 stora rödbetor
  • 100 g med svamp du gillar
  • 1 ask ruccola
  • 30 g bladpersilja
  • en bit parmigano reggiano (36 månader)
  • jungfruolja olio di oliva extra vergine
  • 1 dl balsamico av bra kvalité
  • 2 msk pinjenötter

Gör så här

  1. Koka rödbetetorna i 10 minuter i saltat vatten. Skiva svampen, hacka bladpersiljan och hyvla parmigano. Blanda olivolja och balsamico i en blomspruta. Marinera svampen genom att spruta 3-4 gånger med blomsprutan. Spruta på alla tallrikar ca 2 gånger i mitten. Skiva rödbetorna tunna och fördela dom vackert på tallriken. Spruta en gång till på rödbetorna. Lägg den skivade svampen i mitten på rödbetorna, spruta sedan 2 gånger till på tallriken. Garnera med parmigiano, ruccola och rostade pignenötter.
  2. Buon apetito

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr