Cecilias örtkryddade köttbullar i mustig sås

Den grillade röda paprikan gör såsen mustig och lite söt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • ½ hackad gul lök
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 msk smör, till stekning
  • Sås:
  • 1 msk smör
  • ½ hackad gul lök
  • 1 st hackad vitlöksklyfta
  • 1 dl rött vin
  • 1 dl vatten
  • 400 g krossade tomater i burk
  • En burk grillad röd paprika i olja, 270 g
  • 15 st svarta oliver, gärna Kalamata
  • ½ tsk salt
  • Tillbehör:
  • Ris eller pasta

Gör så här

  1. Köttbullar: Lägg ströbrödet i kallt vatten ca 5 min. Blanda ströbröd, färs, lök, ägg, salt, peppar och oregano. Rör tills färsen är väl blandad. Forma 12 stora köttbullar och bryn dem i smör. Ta upp köttbullarna på ett fat.
  2. Sås: Smält smöret i stekpannan. Fräs lök och vitlök ca 2 min under omrörning.Tillsätt rödvin, vatten, tomater, grillad paprika i mindre bitar och svarta oliver. Sjud utan lock 5 min. Smaka av med salt.
  3. Lägg tillbaka köttbullarna i pannan och låt puttra ytterligare ca 10 min. Servera med ris eller pasta.

Kommentarer

Mumsigt värre, även om grillade paprikor fick bli parikapasta och oliverna uteslöts. Blev lite lyxsmak på bullarna, och med riven parmesan över så var succén ett faktum!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…