Champinjongratinerad fläskfilé

En god fläskfilégratäng, som passar till alla årstider.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 msk smör
  • 3/4 tsk salt
  • Vitpeppar
  • Champinjonssås:
  • 200 g färska champinjoner
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • Sky
  • 1 äggula
  • Gratinering:
  • 2 dl riven ost

Gör så här

  1. Helstek filén i stekpanna ca 10-15 minuter. Salta och peppra. Vispa ur pannan med lite hett vatten och koka ihop skyn.
  2. Skölj svampen och skiva den. Fräs i matfett, strö över mjölet och späd med grädde och sky. Låt såsen koka 3-5 minuter. Blanda ner äggulan och låt såsen svalna.
  3. Skär filén i skivor och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Häll över såsen och toppa med riven ost. Gratinera i 250 grader i 10-15 minuter, tills det har fått en gyllenbrun färg.
  4. Servera med potatis eller ris och en sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept