Champinjonlängd

Detta är också ett lätt kvällsmål eller fredagsmys kvällsmat. Jättegott. Bild kommer senare.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 skivor landgångsbröd
  • Fyllning 1:
  • ½ dl kesella
  • ½ dl crème fraiche
  • ½ tsk senap
  • ½ tsk honung
  • 1 dl riven morot
  • 2 skivor strimlad skinka
  • 2 msk finhackad purjolök
  • 1 msk klippt persilja.
  • Fyllning 2:
  • 100 g champinjoner i bitar från burk
  • 1 tsk margarin
  • ½ dl av svampspadet
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk vetemjöl
  • ½ dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Gratinering:
  • 2 skivade tomater
  • ½ dl riven ost
  • Klippt persilja eller
  • finklippt basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg ut ena brödskivan på en bakpapperskläddplåt
  3. Blanda ingredienserna till fyllning 1 och bred på den ,det ska vara ett tjockt lager .
  4. Lägg på den andra brödskivan ovanpå och tryck till lätt.
  5. Det som kommer ut bredvid breds ut på kanterna.
  6. Fyllning 2:
  7. Fräs svampen i fettet.
  8. Späd med svampspad,grädde och rör i vetemjölet.
  9. Låt puttra ett par minuter.
  10. Rör i osten.
  11. Smaka av med salt och peppar.
  12. Bred på svampröran på ovan sidan.
  13. Lägg på tomatskivor och strö på osten.
  14. Gratinera i 225 grader i 12-15 min.
  15. Strö över lite kryddgrönt om man vill det
  16. Servera med en god sallad till
  17. .

Kommentarer

Har ändrat från 1 tsk honung+senap till 1/2 tsk av varje

Liknande recept