Cheescake med lax

Denna är god som förätt eller på buffébord.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 8 skivor kavring, 200 g
  • 75 g smör eller magarin
  • Fyllning:
  • 6 gelatinblad
  • 250 g färskrökt lax
  • 2 scharlottenlökar eller
  • 1 liten gul lök
  • 4 dl vispgrädde
  • 400 g kesella gourmet
  • 2 dl crème fraiche
  • 1-2 msk pressad citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • 250 g löjrom eller stenbitsrom
  • Citronskivor
  • Dill

Gör så här

  1. Finfördela och smula kavringen i matberedare. Smält smöret och blanda med brödsmulorna.
  2. Häll blandningen i en form med löstagbar kant (ca 24 cm) och platta till "degen". Låt den stå i kyl, minst 15 minuter.
  3. Låt gelatinbladen få ligga i kallt vatten minst 20 minuter.
  4. Skär laxen i små bitar, skala och finhacka löken.
  5. Vispa grädden i en rymlig bunke. Rör i kesella och crème fraiche, lax och lök. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  6. Krama ur gelatinet, smält på svag värme och blanda ner i laxfyllningen.
  7. Häll den i formenoch ställ i kyl för att stelna, minst 5 timmar.
  8. Bred över rommen och ta bort kanten på formen.
  9. Garnera med cirton och dill.

Kommentarer

32 dl crème fraiche? Det lät mycket

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…