Cheesecake med apelsinlikör

Härligt krämig cheesecake med citrussmak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g philadelphiaost
  • 2 dl socker
  • 2 msk maizena majsstärkelse
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk apelsinlikör tex. Cointreau
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • Glasyr:
  • 1 dl juice av 3-4 mandariner
  • 1 dl gelésocker
  • Garnering:
  • Riven mörk choklad

Gör så här

  1. Förbered en springform ca 20 cm i diameter genom att klippa ett bakplåtspapper så att det täcker botten och går upp lite på kanten. Klä utsidan av formen med dubbla lager aluminiumfolie.
  2. Blanda philadelphiaost, socker, maizena, vaniljsocker, likör och ägg i en matberedare. Tillsätt grädden och kör några sekunder.
  3. Häll vatten i en långpanna ca 3 cm högt upp på kanten. Sätt ugnen på 175 grader och ställ in långpannan mitt i ugnen.
  4. Häll smeten i springformen och ställ den i vattenbadet när ugnen nått upp till 175 grader.
  5. Grädda i 55 minuter. Stäng av ugnen och öppna ugnsluckan i 5 minuter. Stäng därefter luckan och låt kakan stå kvar och kallna.
  6. Pressa saften ur mandarinerna och blanda den med gelésockret i en kastrull. Koka ihop blandingen ½ minut. Låt svalna.
  7. Skeda glasyren över kakan och låt den stelna helt. Låt gärna kakan stå i kylskåp över natten. Strö över lite riven mörk choklad vid servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…