Cheesecake med lax

Smakar lika gott på buffébordet som till entrérätt eller drinktilltugg.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g kavring
  • 75-100 g smör
  • Fyllning:
  • 400 g Philadelphiaost
  • 2 dl crème fraiche
  • 250 g rökt laxfilé
  • 1/2 dl finhackad dill
  • 2 msk finhackad gul lök
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering:
  • 10-12 späda gröna sparrisstänger
  • 100 g rökt laxfilé
  • Citronmeliss

Gör så här

  1. Finfördela brödet i en matberedare. Smält matfettet och blanda samman det med brödsmulorna.
  2. Tryck ut det i en form, med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  3. Rör ut osten med crème fraichen till en jämn smet.
  4. Tärna laxen och finhacka dillen. Skala och hacka löken fint. Rör ner allt i oströran. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg fyllningen ovanpå brödbotten och täck med plastfolie.
  6. Ställ formen kallt för att stelna några timmar.
  7. Ansa sparrisen och koka dem mjuka, ca 5 minuter.
  8. Garnera med sparris, laxrosor och citronmeliss.
  9. Lycka till! Smaklig måltid.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…