Cheesecake med lingon och kardemumma

Krämig cheesecake med lingon, kardemumma och knapergod botten är en perfekt avslutning på middagen eller som gofika med en rykande kopp kaffe. Vill du få en juligare smak kan du ersätta digestivekexen med 300 g pepparkakor.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 300 g digestivekex eller pepparkakor
  • Fyllning:
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 400 g naturell färskost
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 ägg
  • 1 tsk nystött kardemumma
  • 2 msk Maizena majsstärkelse
  • 1 dl socker
  • 1½ dl rårörda lingon
  • Garnering:
  • Lingon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smält smöret. Lägg kexen i en plastpåse och krossa dem till ett fint smul eller mixa dem i en matberedare. Blanda krosset med det smälta smöret.
  3. Tryck ut blandningen i botten och en bit upp på kanterna i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.
  4. Vispa ihop alla ingredienser utom lingonen till fyllningen så att det blir en jämn smet. Häll över smeten i pajskalet och droppa sedan i sylten. Rör runt med skaftet på en sked så att det blir en vackert mönster.
  5. Grädda mitt i ugnen 50-60 minuter tills cheesecaken precis har stelnat. Låt kallna. Garnerna med lingon.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…