Cheesecake med palsternacka och gravlax

En god och festlig förrättscheesecake.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g gravad lax
  • Cheesecake:
  • 300 g palsternacka
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 gelantinblad
  • 300 g philadelphiaost
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skala palsternackan och skär den i bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med mjölk och grädde. Sjud ca 8 min eller tills palsternackan är mjuk.
  2. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten 5 minuter. Ta upp dem och smält dem i den varma gräddmjölken. Låt svalna något. Mixa sedan med osten till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
  3. Klä en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter, med plastfolie. Häll i smeten och ställ kallt ca 5 timmar. Stjälp upp och ta bort folien.
  4. Skär i tårtbitar och garnera verje bit men en skiva gravad lax och ärtskott. Det blir fint till.
  5. Gott till är lite senapssås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@gitten33

Kundens fläskkotlett

Fläskkotlett på nytt sätt. Nja, helt nytt är det inte. Jag hittade det i Göteborgsposten på 90-talet, tror jag, och det har hört till…