Cheesecakebullar

En amerikansk klassiker i svensk tappning.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • Ca 1100 g vetemjöl
  • 75 g jäst
  • 1 ägg
  • 5 g salt
  • 200 g socker
  • 200 g rumsvarmt smör
  • Fyllning:
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 150 g rörsocker
  • 30 g vaniljsocker
  • Cheesecaketopping:
  • 250 g philadelphiaost
  • 200 g créme fraiche
  • 100 g socker
  • 2 ägg
  • 20 g Maizena majsstärkelse
  • Saften från 1 citron
  • Pensling:
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Rör ihop mjölken, hälften av vetemjölet samt jäst i en bunke. Låt jäsa i 1 timme i rumstemperatur. Tillsätt övriga ingredienser och knåda väl.
  2. Blanda ingredienserna till fyllningen i en skål.
  3. Mixa ihop ingredienserna till toppingen.
  4. Kavla ut degen tunt och gör den ca 30 cm bred.
  5. Bred på ett lager fyllning och rulla ihop degen löst. Skär bitar i lagom bullstorlek.
  6. Placera bullarna i en ugnsfast form och häll lite av cheesecaketoppingen över dem. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek.
  7. Sätt ugnen på 180 grader.
  8. Pensla bullarna med ägg. Tryck ut ett hål i mitten av varje bulle och fördela resten av cheesecaketoppingen i fördjupningen. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…