Chevrébakad oxfilé med fikonmarmelad.

Spännande kötträtt som passar året runt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 bitar oxfilé á 150 g
  • 4x1/2 cm chevréskivor
  • Fikonmarmelad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör att bryna köttet
  • 1kg potatis (fast)
  • Timjan

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet. Bryn bitarna på hög värme i en stekpanna. Ta en ugnsfast form och kör bitarna på 120 grader i ca 30 min. Ta ut köttet och toppa med en skiva chevré. Sätt ugnen på grillfunktion och låt osten ta färg. Lägg upp på tallrik tillsammans med en klick fikonmarmelad. Serveras med ugnsbakade potatishalvor kryddade med salt och timjan. Dela potatisen på längden pensla olivolja på halvorna, salta och strö timjan över halvorna. In i ugnen på 220 grader tills de är mjuka.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept