Chicken Kiev-Ukrainsk kycklingfile

Kycklingfilé är alltid gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 700 g kycklingfilé
  • 2 ägg
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • Smör till stekning
  • Smörpapper
  • Hushållssnöre
  • Aromsmör:
  • 200 g smör
  • 1 citron
  • 2 msk dragon, gärna färsk
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Aromsmör:
  2. Riv citronskal och pressa juice.
  3. Hacka dragon. Blanda med smör salt och peppar.
  4. Forma till en stav och rulla in det i smörpapper.
  5. Lägg i frysen i 30 min.
  6. Kyckling:
  7. Sätt ugnen på 175°C.
  8. Banka ut filéerna mellan smörpapper till tunna skivor.
  9. Skär det frysta smöret i bitar och lägg en bit i mitten på varje kyckling­filé.
  10. Vik in kanterna och rulla ihop.
  11. Bind ihop filéerna med hushållssnöre.
  12. Panering:
  13. Vispa upp ägg i en skål.
  14. Häll mjöl och ströbröd på varsitt fat.
  15. Rulla filéerna först i mjöl, doppa dem i ägg och slutligen i ströbröd.
  16. Salta och peppra.
  17. Tillagning:
  18. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna på hög värme tills de fått en fin stekyta.
  19. Lägg över i en ugnsfast form och sätt i ugn i ca 30 min.
  20. Förbered under tiden olika tillbehör.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr