Chicken Masala – Indisk Kyckling

Gillar du kryddig mat kan du här njuta av en indisk kycklingrätt med mycket smak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1/2 kg kycklingfilé skuret i 2-3 cm stora tärningar.
  • 3 1/2 dl naturell yoghurt
  • 1 matsked pressad vitlök
  • 2 matskedar riven ingefära
  • 3 dl hackad lök
  • 1 matsked hackad färsk koriander
  • 3 kryddmått kardemumma
  • 5 cm kanlestång, krossad
  • 3 finhackade gröna pepparfrukter
  • 1/2 citron
  • 2 matskedar olivolja
  • Salt efter smak
  • 1 kryddmått muskot
  • Tunna skivor av färsk röd paprika till garnering

Gör så här

  1. Marinera kycklingtärningarna i yoyghurten i 2 timar.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek löken så den blir mjuk.
  3. Tillsätt ingefära och vitlök och låt det steka under 2 minuter.
  4. Lägg i yoghurten med kycklingen och låt koka upp och sjuda under 5 minuter.
  5. Lägg i alla kryddor tillsammans med den finhackade gröna pepparen i kycklingröran.
  6. Låt sjuda på svag värme till dess att såsen nästan reducerats.
  7. Lägg i den finhackade koriandern och muskoten och presa över citronen.
  8. Garnera med finhackad paprika.
  9. Servera med ris eller bara med nan-bröd, som du penslat med lite
  10. olja eller smör och kört i en minut på 250 grader i ugnen.
  11. Drick ett mjukt rött vin med mycket smak.

Kommentarer

Med gurkmeja får man nog rätta färgen.
Väldigt färglös, inte alls som bilden. sen antar jag att man ska steka kycklingen först, den kan väl inte kokas klar på 5 min?
Sådär tycker jag, fick inte samma fina färg heller...
För att den skall smaka MÅSTE man låta den svalna ett litet tag. Och låt den inte koka för länge
Denna var jätte god och den som vill ha lite färg kan ta en matsked tomatpuré..
Kanske en dum fråga. Men använder man vanlig youhurt som man äter till frukost, fast naturell? Eller använder man matyoughurt? :) Ser sjukt gott ut iaf. Ska bjuda min mamma och syster på mat och har länge velat pröva detta recept :)
jäääävligt gott !!!
Starkt! Fick inte den röda färgen som på bilden men gott. Trevliga ingredienser dvs ingen "kryddpåse".

Liknande recept