Chicken Nuggets med basilikasås

Receptet kommer från boken "Maten är klar!", innehåller recept som barnen gillar. Men passar även till vuxna, jag ska prova detta, låter gott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 stort ägg
  • 1 dl ströbröd
  • ½ dl torkad riven parmensanost
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 krm salt
  • 2 msk margarin eller smör att steka i
  • Basilikasås:
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • 4 msk olivolja
  • 1 kruka färsk basilika
  • ½ tsk örtsalt
  • Klyftpotatis:
  • 1 kg potatis
  • Margarin eller olja
  • Salt

Gör så här

  1. Ugn 225º.
  2. Skrubba potatisen och skär dem i klyftor, med skalet på. Lägg klyftorna i en långpanna. Salta och ringla över margarin eller olja. Stek i ca 40 minuter.
  3. Skär kycklingen i bitar. Vispa ägget med en gaffel i en djup tallrik.
  4. Blanda ströbröd, parmesan, citronpeppar och salt i en djup tallrik. Vänd kycklingbitarna i först ägg och därefter i ströbrödsblandningen.
  5. Låt margarinet bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek kycklingbitarna, några åt gången. Kontrollera så de är genomstekta.
  6. Kör créme fraiche, olja, basilikablad och örtsalt i en mixer eller använd en stavmixer.
  7. Servera med en god sallad till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept