Chili con carne

Barn brukar älska denna rätt, den är rolig att äta och så har den en härlig, mustig smak. Servera med ris eller bröd och grönsaker till.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg nötfärs med låg fetthalt
  • 1 msk ljus olivolja
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 - 3 chilifrukter
  • 3 burkar röda kidneybönor
  • 1 röd , spansk peppar
  • 2 burkar krossade tomater
  • ½ dl tomatpuré
  • 2½ dl torrt rött vin
  • 5 dl utspädd köttbuljong eller fond
  • 1 - 1½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ dl hackad persilja

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en stor stekpanna på hög värme. Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs löken gyllenbrun i oljan. Tillsätt vitlöken och smula ner köttfärsen lite i taget i stekpannan. Fräs under omrörning tills all färs är brynt.
  2. Kärna ur, skölj och skiva chilifrukterna tunt. Skölj och låt bönorna rinna av i en nätsil. Kärna ur, skölj och finhacka den spanska pepparn. Tillsätt de förberedda grönsakerna, tomaterna, tomatpuré, vin och buljongen. Rör om och låt koka upp. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Sänk värmen och sjud utan lock i ca 15 minuter tills såsen har tjocknat något.
  4. Rör ner den hackade persiljan. Servera med t.ex. tärnad avokado, tärnade tomater, en sallad och gräddfil eller lätt crème fraiche.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept