Chili- och chokladkaka

Chili och choklad är en klassisk kombination, som här samverkar i en chokladkaka.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g osötad choklad av hög kvalité (70 - 90%)
  • 1 dl mjukt, osaltat smör
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ tsk chilipulver
  • 2½ dl strösocker
  • 3 separerade ägg
  • Florsocker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smält chokladen varsamt och blanda med
  3. övriga ingredienser, förutom äggvitorna.
  4. Vispa äggvitorna tills de är fluffiga.
  5. Vänd ned äggvitorna i chokladmixen.
  6. Lägg mixen i en smord limpform (c:a 20 cm lång) och baka i c:a 35 minuter.
  7. Kakan är klar när en tunn skorpa har bildats på toppen. Den kommer att vara lite kladdig inuti, men den blir klar när den kallnar.
  8. Sprinkla florsocker på kakan och servera, gärna med blåbär.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…