Chili sin carne med tacos

Gluten: Byt tacoskalen mot ett glutenfritt alternativ. Laktos: Laktosfri För en kryddstarkare rätt kan mer chilipulver och vitlök tillsättas. Cayennepeppar passar också bra att öka hettan med. För att göra rätten magrare kan man välja en lättare ost och eller ta en mindre mängd ost.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 0,5 paprika, grön
  • 1 msk rapsolja
  • 200 g kidneybönor, konserverade
  • 200 g krossade tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • Chilipulver efter smak
  • Spiskummin efter smak
  • Oregano efter smak
  • Ev. 100 g hårdost 28%
  • 4 tacoskal
  • Servera till:
  • 1 sallat i kruka/påse
  • 400 g fruktsallad

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skär paprikan i bitar. Fräs löken och paprikan i oljan.
  2. Häll i bönorna när löken fått lite färg.
  3. Häll i tomaterna, pressa vitlöken, tillsätt chilipulver samt spiskummin och rör om.
  4. Häll i oreganon efter 5 minuter och efter ytterligare 5 minuter är chilin klar.
  5. Riv osten medan chilin puttrar. Lägg chilin i tacoskal och strö över ost.
  6. Servera gärna med dekorativa sallatsblad och eventuellt andra grönsaker. Avsluta med en fruktsallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept