Chilimarinerad kyckling- och quinoasallad med yoghurtsås

Låter spännande och sådär lagom hett samt väldigt gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 röda paprikor
  • 4 majskycklingbröst eller kycklingfilé
  • 2 tsk rökt chilipulver eller vanligt chilipulver
  • 100 g riven västerbottensost
  • 2 dl okokt röd quinoa
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 dl + 2 msk hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Sås:
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 tsk rökt chilipulver eller vanligt chilipulver
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Lägg paprikorna i en ugnsfast form och rosta dem i ca 20 min. Skalet ska vara nästan helt svart.
  3. Låt dem svalna.
  4. Skala, dela på mitten och kärna ur. Sänk ugnsvärmen till 180°.
  5. Skär ett snitt i den tjockare delen av kycklingbrösten. Krydda med chili. Fyll med paprika, ost och 1 dl persilja. Rulla ihop kycklingen i fyra foliepaket. Stek i ugnen ca 15 min eller tills innertemperaturen är 70°. Ta ut och låt vila 10 min.
  6. Koka quinoa enligt anvisning men tillsätt hönsbuljongen i kokvattnet. Blanda quinoa med finhackad persilja. Salta och peppra.
  7. Blanda ihop ingredienserna till såsen. Skär kycklingen i skivor och servera med quinoa och chiliyoghurt. Toppa gärna med lite extra smulad Västerbottensost.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…